Hva vi behandler

Hva vi behandler

Under kan du lese mer om hva vi behandler, og hvordan vi hjelper våre pasienter

En enkel og trygg behandling


Det er viktig for oss at det skal være enklest mulig for deg. Du trenger ikke ta med noe til behandlingene hos oss. Det kan være smart å ta på smidige klær som er enkle å bevege seg rundt i. 


Etter behandlingen kan du bli trett eller øm på de stedene som vi har jobbet på. Dette er helt normalt. Drikk godt med vann og hold aktivitetsnivået lavere enn det du bruker. Hvor mange behandlinger som kreves er individuelt og bestemmes av hvor lenge du har hatt vondt og hvor mye egeninnsats du legger ned.

HVORDAN BEHANDLER VI?

Våre ulike behandlingsmetoder

Massasje

En behandlingsform som tar sikte på å øke blodsirkulasjon og myke opp stive muskler. Mange idrettsutøvere mener at restitusjonstiden reduseres ved god og dyp idrettsmassasje.

Stretching

Øker musklenes smidighet og gjør den mer robust til å tåle livets harde tak. Her vil du helt sikkert lære gode tips og triks som du selv kan benytte deg av i lesesalen, på jobben eller hjemme.

Akupunktur

Akupunktur er behandling med nåler. Vi benytter teknikker som Dry- Needling som har rot i vestlig medisin. Med akupunkturnålene kommer vi bedre til triggerpunkter og dype muskelspenninger.

Manipulasjonsbehandling

Den behandlingsformen der du hører knekkelyd fra leddet. Det gir som regel ingen smerter men lyden kan oppleves som overraskende. 

Naprapaten lokaliserer låsningen og med en rask, trent bevegelse normaliseres bevegeligheten i leddet. Ømhet kan forekomme i ettertid og er helt normalt.

Triggerpunkter

Triggerpunkter finnes i alle muskler og når en muskel blir anspent blir triggerpunktene aktivert. De kan da påføre diffuse smerter til andre kroppsdeler. Dette lar seg heldigvis lett reversere med riktig behandling.

Treningsveiledning

Treningsveiledning er noe alle får i kombinasjon med naprapatbehandlingen. Vi har lang erfaring med å hjelpe både nybegynnere og erfarne atleter med styrketrening, kondisjonstrening og beveglighetstrening. Dette kan være øvelser du kan gjøre på jobben, hjemme eller på treningsstudio. Alle som jobber hos oss er også personlige trenere! 

Ønsker du videokonsultasjon?

Klikk her

Hodepine

World Health Organisation påpeker at nesten alle opplever hodepine av og til. Hodepine defineres som smerter hvor som helst i hodet. Hvorfor vi får det , hvor lenge det varer og intensiteten av smerten varierer veldig etter hvilken type hodepine man har. 

De vanligste typene er:
  • Spenningshodepine (noe mildere smerte i pannen eller bakhodet)
  • Migrene (ensidig i panne/hodet/ øyet)
  • Klasehodepine (intens ensidig smerte i øyet)
  • Allergi/ bihulehodepine (lett trykk i pannen og ved nesa)
  • Kjevespenning (sitter mer i tinningen)

Krystallsyke

Krystallsyke er i korte trekk svimmelhet som utløses av hodebevegelser som for eksempel det å reise seg opp fra sengen, vri hodet til en side eller å nikke. Det rammer folk i alle aldre.


Det er viktig å poengtere at denne tilstanden er helt ufarlig, men det er viktig å søke hjelp av kyndig personale så fort som mulig da det kan være veldig ubehagelig og hemmende i hverdagen. 

Les mer

Tennisalbue/
musearm

Tennisalbue er en tilstand som ikke er strengt medisinsk definert og derfor kan den variere i uttrykk fra person til person. De vanligste symptomene er smerter i albuens utside og underarm. 


Noen kan i tillegg oppleve smerter ved skriving, mens andre kan få redusert kraft i grepet sitt, hvor man for eksempel kan miste melkekartongen i bakken.

Les mer

Smerte i brystryggen

Smerter i brystryggen er en vanlig tilstand som vi jobber med hver dag. Og det er ikke rart med tanke på hvor mange som jobber statisk hver dag, gjerne med høyt tempo og stress på det hele.


Ofte ser man en sittestilling som er fremoverbøyd i ryggen, skuldrene som også faller fremover og en nakke som må kompensere for dette med å stramme musklene på baksiden.

Les mer

Skuldersmerte

Skulderen blir utsatt for store og raske bevegelser, spesielt ved flere idrettsaktiviteter, og den må i tillegg tåle langvarig statisk arbeid hvor vi holder skulder og armer i samme posisjon over lenger tid.


Vår behandling strekker seg fra å lage treningsopplegg dersom svakhet viser seg å være problemet. Dersom det er stiv nakke/rygg som er hovedårsaken så jobber vi med å myke opp disse strukturene.

Les mer

Plantar fascitt

Plantar Fascitt er et typisk smertetilstand som kan ramme alle. Riktignok øker sjansen for å få det med alderen, og menn får det oftere enn kvinner. Naprapatbehandling i tillegg til hjemmeøvelser, fungerer ofte veldig bra i kombinasjon. Såler og en spesialdesignet sokk (Strassburg sokk) er også noe som er aktuelle tiltak.

Les mer

Tennisarm

Tennisarm eller tennisalbue kalles på fagspråket lateral epikondylitt. Tydelig smerte lokalisert på albuens ytterside. Denne diagnosen må ikke forveksles med golfalbue som kjennetegnes av smerte på innsiden av albuen (medial epikondylitt).
Les mer

Isjias

Isjias er det latinske navnet på en nerve som går fra korsryggen og ut i benet. Den er faktisk kroppens største nerve. Denne nerven kan bli provosert av mange årsaker. Alt fra en prolaps, muskulatur, en betent mellomvirvelskive eller indre organer kan provosere nerven. Vi kan da oppleve stråling ut i benet fordi nerveroten er irritert. Smerten følger en bestemt nervebane som i dagligtale blir kalt isjias.
Les mer

Løperkne

Løperkne, også kalt runners knee eller iliotibialbåndsyndrom, er en av de vanligste løpsrelaterte skadene. Det er samtidig en av de enkleste smertene å diagnostisere, og det er mye man kan bidra med både med egen behandling/øvelser og naprapatbehandling. 

Les mer

Nakkesmerte

Nakkesmerte eller stiv nakke, torticollis er veldig vanlig i dag. Man ser at 30-50 % av den voksne befolkningen har hatt nakkevondt i løpet av et år. 10 % har vondt mens du leser dette. Vi ser en større andel kvinner enn menn som har det og det tenderer til å øke med alderen. Smertetilstand i nakken kan føre til smerter i skulder, arm, hode og nedover i ryggen.
Les mer

Ruptur

En ruptur kan enten være partiell (en del av hælsenen har røket) eller total (hele hælene har røket). En ruptur kan oppstå i: 
  • Overgangen mellom knokkel og sene
  • Sene
  • Overgangen mellom sene og muskel
  • Muskel
Les mer

Akillesplager

Achillessenen er kroppens tykkeste og kraftigste sene som tåler enormt med belastning. Dens plassering gjør den utsatt og spesielt mennesker med et høyt aktivitetsnivå er mer utsatt enn andre. Muskulaturen (gastrocnemius og soleus) på baksiden av leggen går over og danner achillessenen som igjen fester ned på hælbenet (calcaneus).

Det finnes mange ulike diagnoser som alle gir smerter i achillessenen eller området rundt. 
Les mer

Migrene

Migrene er en nevrologisk tilstand med multiple symptom. Det kan ramme i alle aldrer. Migrene kan starte i barneårene og vare livet ut eller det kan plutselig oppstå i voksen alder. Damer er oftere rammet. Den største risikofaktoren er om noen i familien din har migrene. De vanligste symptomene er intens hodepine, kvalme, oppkast, vanskeligheter for å snakke, prikkinger i fingrer og lys og lyd følsom. 
Les mer

Slimposebetennelse

Slimposer finnes i overalt i kroppen i områder som utsettes for trykk eller friksjoner. Som for eksempel mellom to sener, mellom ben og sene og overliggende hud. Oppgave til slimposen eller bursaen som det heter på latin er å redusere friksjonen på strukturene. Når en slimpose blir betent hetes det bursitt.
Les mer

Prolaps

Ryggraden består av 33-35 ryggvirvler. Mellom hver ryggvirvel ligger en mellomvirvelskive som skal absorbere støt og belastning samt gi ryggraden nødvendig bevegelighet. Dersom innholdet i disse mellomvirvelskivene trykkes ut, oppstår en prolaps. En prolaps kan med andre ord oppstå i hele ryggen. Nakken og korsryggen er de områdene som oftest rammes.
Les mer

Trokanteritt

Trokanteritt eller inflammasjon ved lårbeinets øvre, ytre spiss. Her festes den store setemuskelen, gluteus maximus. En irritasjon over tid kan her føre til en inflammasjon av muskelfestet noe vi kan se hos orienteringsløpere og terrengløpere. Symptomene er smerter i lårets øvre del på utsiden av hoften, ømhet når man trykker på dette området og smerter ved muskeltester.
Les mer

Kjeven

Spenninger og smerter i kjeven er relativ vanlig. Det kan være personer som opplever mye stress som kan svare med å bite tennene sammen, presse tungen frem mot tennene /eller opp i ganen, lage vakuum inni munnen og “suge kinnene inn”. Andre kan fortelle at de våkner med kjevesmerter/ spenninger om morgenen og da er det store sjanser for at man har spent kjeven eller gnisset tenner under søvn. 

Les mer
Share by: